هوالحق
سلام و عرض ادب خدمت همراهان عزیز وبلاگ کتابدارانه
بالاخره بعد از مدت طولانی فرصت شد تا وبلاگ رو با یک خبر مسرت بخش به روز کنم، با این امید که شاهد چنین فعالیتهای انگیزهبخش و امید بخشی در بین همه اهالی عزیز علم اطلاعات باشیم.
در ادامه سلسله نشستهای مقاله خوانی که در راستای همایش "کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی" به همت انجمن ارتقای کتابخانههای عمومی ایران، نهاد کتابخانههای عمومی و دانشگاه شهید چمران اهواز در شهرهای مختلف در حال برگزاری است، پاتوق مقالهخوانی کرمان با عنوان "مسئولیت اجتماعی کتابخانههای عمومی در قبال اقشار آسیب پذیر جامعه" روز چهارشنبه مورخ 30 بهمن با حضور جمعی از دانشجویان، کتابداران، مسئولان و اساتید در تالار اندیشه دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در ابتدای جلسه هدی هماوندی دبیر پاتوق مقاله خوانی کرمان ضمن خوشامدگویی به مهمانان به تشریح برنامه نشست و فعالیتهای فشرده پاتوق در نزدیک به یکماه از شروع شکلگیری آن پرداخت. نحوه و ملاکهای انتخاب مقالات از بین حدود بیست مقاله پیشنهادی به پاتوق از سوی اعضا هم از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره داشت.
در ادامه این جلسه خانم مهدیپور و شهداد نژاد از کتابداران به ارائه و تحلیل دو مقاله با محوریت مسئولیت کتابخانههای عمومی در ارائه خدمات به اقشار آسیب پذیر جامعه پرداختند و نتایج مقالات را در تناسب با بافت و جامعه کتابخانه محل خدمتشان تشریح نمودند. همچنین ضمن ذکر مواردی که با این دست مسائل در محل خدمتشان مواجه شدند، چالشها و کاستیهای موجود را در مسیر ارائه خدمات و توجه به اقشار آسیب پذیر جامعه توضیح دادند.
در بخش بعدی پاتوق و بعد از جمع بندی دبیر پاتوق از مقالات ارائه شده، دوتن از اساتید رشته علم اطلاعات و دانششناسی و رشته علوم اجتماعی به بررسی ابعاد مختلف موضوع پرداختند:
دکتر داریوش بوستانی عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه باهنر، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین نشستهایی خصوصا در حوزه علوم انسانی بر وم بازشناسی هویت جامعه علم اطلاعات و کتابداران و تقویت روحیه خودباوری در رابطه با نقشی که متخصصین این حوزه میتوانند در اجتماع داشته باشند، تاکید داشتند. همچنین ایشان به واشکافی نقش کتابخانهها در کاهش آسیبهای اجتماعی و کمک به بهبود وضعیت اقشار آسیب پذیر از طریق ارائه خدمات مناسب و ارتباط تنگاتنگ با نهادها و انجمنهای خصوصی و دولتی متولی امور اقشار آسیب پذیر جامعه پرداختند.
در ادامه این نشست خانم دکتر مژده سلاجقه با تشریح نقاط قوت و ضعف مقالات ارائه شده و ظرفیتی که برای مطالعات بیشتر و کاربردیتر در این حوزه وجود دارد، زمینههایی را که در آن میتوان از مطالعات بین رشتهای و پیوند علوم کتابداری و اجتماعی در جهت ارتقای خدمات کتابخانهها در قبال اقشار آسیبپذیر جامعه بهره برد، برشمردند. علاوه بر این استفاده از چارچوب نظری و دستهبندی ارائه شده از اقشار آسیب پذیر در مقالات مورد بحث را در زمینه تدوین خط مشی مناسب برای کتابخانههای عمومی در قبال مسئولیتهای اجتماعی این نهادها در ارتباط با اقشار آسیب پذیر کاربردی و مفید دانستند.
پس از ارائه نظرات اساتید، مستند کوتاهی ساخته خانم شهدادنژاد که در کتابخانه عمومی رودبار جنوب فعالیت دارند، نمایش داده شد که بسیار به مباحث طرح شده در پاتوق در مورد ارائه خدمات کتابخانهای به اقشار آسیبپذیر از جمله افراد ساکن در مناطق کمتر برخوردار و دور از مرکز، مرتبط بود.
درانتهای نشست هدایایی به رسم یادبود به اساتید و ارائه دهندگان مقالات از طرف انجمن ارتقای کتابخانههای عمومی ایران و دبیرخانه همایش کارکردهای اجتماعی کتابخانههای عمومی اهدا شد.
درباره این سایت